perjantai 8. heinäkuuta 2011

HSK

Blogiin päivitystä pitkän tauon jälkeen. Aika Pekingissä alkaa lähestyä loppuaan ja kevätlukukausi on edennyt aivan liian nopeasti. Käteen on jäänyt mukavia matkakokemuksia mm. Seoulista, Shanghaista ja kiinan ranta- ja olutkaupunki Qingdaosta, joissa kävimme tyttöystäväni kanssa. Koulu on järjestänyt myös lisää päiväretkiä Pekingin lähialueille.

Kiireitä on ollut myös opiskelun puolesta. Osallistuin hiljattain valinnaiseen kiinankielen HSK-tasotestiin jota edelsi puuduttava luku yrittäen ymmärtää materiaalia jota tässä vaiheessa kiinan opintoja oli valitettavasti aivan liikaa sisäistettäväksi lyhyessä ajassa (koska kokeeseen valmistaumisen lisäksi piti käydä toki myös normaaleilla oppitunneilla). Koulumme onneksi järjesti erillisen valmennuskurssin HSK koetta varten ja tästä ei edes tarvinnut maksaa paljoa.

HSK:n vanhassa järjestelmässä (johon itse osallistuin) on yhteensä 11 eri tasoa ja näitä testaan kolmessa eri kokeessa: alkeistason kokeessa on tasot 1-2, keskitason kokeessa tasot 3-8 ja vaikeammassa kokeessa tasot 9-11. Osallistuin itse keskitason kokeeseen ja tavoitteenani oli tasot 3-4 mikä edellyttäisi 600-1200 merkin osaamista. Sama koe kuitenkin testaa aina 8. tasolle asti jossa tunnettujen merkkien määrä pitäisi olla jo 2000-3000. Tästä johtuen kyseinen koe on alimmille tasoille tähtääville opiskelijoille melko hermoja koetteleva koska arvauksiin joutuu turvautumaan useasti. Odottelen edelleen tuloksia kokeesta mutta jälkifiilisten perusteella olen alentanut tavoitteeni kokeesta 3. tasolle.

HSK järjestelmä on kuitenkin hiljattain uusittu ja uudessa järjestelmässä on vain 6 tasoa, mutta jokaiselle tasolle on oma kokeensa joten jatkossa pitäisi olla ainakin helpompaa osallistua omaa tasoa vastaavaan kokeeseen. 

1 kommentti:

  1. Hermoja koetteleva on todellakin hyva sana kuvaamaan HSK koetta! Tein vanhan kokeen jalleen kerran viime huhtikuussa ja muistan vielakin miten oudolta eras tekstipatka vaikutti. Ensin luulin siina olleen kyse jostain kalasta, mutta sitten se kala olikin puussa, joten ehkapa siina kerrottiin jotain aivan muuta :) Kun merkit on ihan tuntemattomia, niin taytyy vain yrittaa yhdistella vastausvaihtoehtoja tekstin merkkeihin.

    Toivottavasti saat haluamasi tuloksen!

    VastaaPoista